Forside

Hvidbjørn

Galleri

Horn/Andersen

Andet

Nyheder

Kontakt

logo kontakt.jpg

 

Frihedens Plads

Billedfrise på Vesterbro 99, (bag Netto), 9000 Aalborg, der hylder dem, som deltog i modstandskampen under 2. Verdenskrig, er udført af elever på Aalborg Katedralskole. Katedralskolens elever har skabt udsmykningen i samarbejde med CALUM A/S.

Horn/Andersen

Frihedens Plads 2013.

Beskivelse

Billedfrisen, der består af 33 billedelementer på 1.22 x 1.22 m., er udført i forbindelse med undervisningen i billedkunst og historie på den kunstneriske studieretning på gymnasiet. Malerierne er udført med silikat-farver på birkefinner. De fortolker i et kronologisk panorama indtryk fra krigsårene og tager kunstnerisk udgangspunkt i s/h fotografier fra perioden. En række maleriske montager, der i kollektivt samspil forsøger, at fortælle lidt af historien om den dramatiske og fortvivlende situation verden og Danmark befandt sig i under krigen.

Horn/Andersen

Frihedens Plads 2013.

Danmark blev besat d. 9 april 1940 af tysker tropper. I 1942 fik en gruppe drenge kaldet ”Churchillklubben” på Aalborg Katedralskole nok af besættelsesmagetens overgreb og påbegyndte sabotageaktioner. Først d. 29. august 1943 ophørte den officielle Danmarks samarbejdspolitik overfor besættelsesmagten. Modstandsbevægelsen blev organiseret og fungerede til befrielsen 5. maj 1945.

Denne udsmykning på ”Frihedens Plads” er dedikeret til dem, der kæmpede med livet som indsats for Danmarks befrielse.

Dedikation

Plakat fra 2013

Frihedens Plads katalog