Forside

Hvidbjoern

Galleri

Horn/Andersen

Andet

Nyheder

Kontakt

f-ogo_RGB_HEX-58.png

image instagram.jpeg

 

Om Hvidbjoern

Hvidbjoern er mit kunstnernavn. Jeg debuterede på Galleri Brask i Larsbjørnstræde i København i 1989 og er opført i Dansk Kunst 89 under dette pseudonym.

Mit borgerlige navn er Henrik Juhl Andersen (født Aalborg, 1963) og siden 1996 har jeg fungeret som lektor ved Aalborg Katedralskole i fagene Billedkunst, Historie og Design.

Jeg er repræsenteret af Galleri Blæst – For the Joy of Art

Om_Hvidbjoern

Landskab med røde træer 1998 150x250 cm.

Uddannelse

Jeg er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie og Historie fra Aarhus Universitet i 1995. Mens jeg som underviser har en klassisk, akademisk baggrund, må jeg som kunstmaler betegnes som autodidakt.

Siden mine helt unge år startende i gymnasietiden har jeg dog været under kyndig vejledning fra kunstmaleren Knud Henriksen (1922-2010). Du kan se et eksempel på hans arbejde her:

Gammel_Knud

Knud Henriksen: Motiv fra Aalborg Havn, 1995

Siden 2000 har jeg arbejdet sammen med fotografen Lars Horn, Baghuset Pressefoto, i et samarbejde som kaldes "Horn/Andersen",

Horn/Andersen

Horn/Andersen, fra Nepal-serien, 2001, bemalet foto

Læs mere om Horn/Andersen

Mit kunstneriske udtryk

Jeg har eksperimenteret med mange former for materialer, men oliemaleriet har til alle tider været min store lidenskab. Jeg har fundet min stemme i, hvad jeg betragter som farvernes poetiske leg med hinanden, med linjerne og med lyset. Jeg søger at indfange naturens skiftende stemninger i et farvemættet, lysfyldt og vibrerende sprog.

Jeg er meget inspireret af de nordiske, ekspressionistiske maleres formsprog og har bl.a. gennem en længere årrække beskæftiget mig indgående med den danske kunstner Edvard Weie (1879-1943), samt de strømninger i Frankrig, der ledte frem til den nordiske ekspressionisme, her i særdeleshed symbolismen og dens fader, digteren Charles Baudelaire.

Om_kunstneren

Vinterlandskab, 2005, 150X250 cm.